fbpx

Enthousiast. Creatief Hoogbegaafd. Empatisch.

Merle mudde

Drie woorden waarmee niet alleen anderen, maar waar ook ik, Merle, mezelf mee zou omschrijven. Mijn enthousiasme is mijn grootste drijfveer in alles wat ik doe: laten zien dat je als multi-entrepreneur succesvol én speels kan zijn. Door twee premium bedrijven te runnen in 8 uur tijd per week draai ik een 6 figure business. Hierdoor heb ik een geweldige Lifestyle kan ik de moeder zijn die mijn zoon verdiend en heb ik alle ruimte om mijn eigen flow te volgen en te rouwen na het plotselinge overlijden van mijn man.

Het belangrijkste dat ik me bij alles wat ik doe afvraag is: krijg ik hier energie van? Als het antwoord nee is, weet ik dat het tijd is om dingen te veranderen. Op die manier kijk ik op een revolutionaire manier naar de manier waarop we onze tijd indelen. Hierbij is niet tijd het belangrijkste uitgangspunt, maar energie. Waar krijg jij energie van?

Het leven is écht te kort om niet te doen waar je blij van wordt. Daar weet ik inmiddels alles van. Daarom heb ik mijn bedrijven op mijn voorwaarden ingericht en ondertussen heb ik alle ruimte mijn behoeftes en impulsen in het leven achterna te gaan. Zowel als ondernemer, maar ook als persoon. En dat is precies waarom ik doe wat ik doe: ik ondersteun ondernemers en top professionals die MEER willen zodat jij het leven kan leven creert waar je écht enthousiast van wordt!

ONDERNEMEN? DAT NOOIT!

Ik heb een heftige burn-out gehad, gevolgd door een depressie vanwege mijn vrouwelijke cyclus en vanuit daar viel ik in een bore-out. Ervaringen die ik op het moment zelf (en nu nog steeds) niet altijd als prettig ervaar, maar waar ik wel mezelf heb gevonden.

Dat is waar ik in geloof: dat het leven met al zijn perfecties en imperfecties ons maakt tot wie we vandaag de dag zijn. Daar kan je twee dingen mee doen: bij de pakken neerzitten of de verantwoordelijkheid over je leven nemen en het speelse element terugbrengen. Op die manier leer je jezelf opnieuw uitvinden en kun je het leven creëren waarvoor jij gemaakt bent. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen een eigen potentie heeft om te vervullen.

Wanneer je je in mijn omgeving begeeft is dat ook precies waar ik me voor zal inzetten: zorgen dat jij je potentie leeft. Geen excuses, maar dromen, durven en vooral doen in mijn buurt. Dat is wat mij op dit punt van mijn leven heeft gebracht en waar ik mijn klanten en community naartoe begeleid. Je hoeft niet per se ondernemer te zijn om ondernemend je leven te leven.

 

Ik zal je zelfs een geheim verklappen: ik had nooit verwacht dat ik ondernemer zou worden. Nadat mijn vader twee keer failliet ging en wij van villa naar rijtjeshuis verhuisden, wist ik het zeker: ondernemen ga ik nevernooit doen. Het negatieve beeld van ondernemerschap heeft mij lang in zijn greep gehouden, totdat ik er in loondienst achterkwam dat ik veertig uur voor een baas werken heel vreemd vond. Ondertussen was ik daar al bezig met het realiseren van nieuwe concepten – waardoor ik me begon af te vragen of ik dat ook zelfstandig zou kunnen.

Het antwoord was ja. Op mijn achtentwintigste begon ik mijn eigen bedrijf. De kennis die ik in praktijk had opgedaan en had meegenomen vanuit mijn opleiding Vastgoed en Makelaardij voegde ik samen in mijn eerste bedrijf Holland Homestay. De ondernemer in mij was vrijgekomen als een vogel die ontsnapt uit een kooi. Dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen. Vanuit Holland Homestay kwamen er meerdere ideeën op mijn pad – zou ik dit ook kunnen uitwerken?

“JE MOET NIET ALLES WILLEN!”

 

Mijn verveling begon te groeien door het idee dat ik áltijd met Holland Homestay bezig moest zijn. Ik dacht dat ik een hobby nodig had en ging naarstig op zoek naar nieuwe passies die mijn verveling konden dempen. Conclusie: dat werd een compleet andere zoektocht. De mensen in mijn omgeving vertelde ik vol enthousiasme over mijn nieuwe ideeën. Ik was klaar om die ideeën uit te voeren en meerdere bedrijven te hebben. Dat idee riep blijkbaar een hoop emoties op bij mensen.

“Merle. Je moet niet alles willen. Dit gaat een teleurstelling voor je worden. Zorg maar dat je gewoon één ding heel goed doet.” Dat is wat een vriendin ooit tegen mij zei – en zij was niet de enige. Niemand leek mijn enthousiasme voor meerdere passies te begrijpen, totdat ik de term multi-passionate ontdekte. Voor mensen met meerdere passies, concepten, bedrijven, stichtingen of events. Voor mensen die niet één, maar meerdere (professionele) passies hebben.

Die ontdekking veranderde mijn leven compleet.

Opnieuw voelde het alsof ik een vogel was die uit haar kooi mocht vliegen en vrij was. Ik had mezelf bevrijd van alle mentale blokkades die anderen voelden bij het idee dat zij meerdere passies konden hebben. Vanaf dat moment groeide ik van één naar twee en uiteindelijk een derde bedrijf. En wat bevalt me dat goed. Op die manier laat ik niet alleen aan mezelf zien dat je meerdere passies kan hebben – maar kan ik ook andere ondernemers ondersteunen datzelfde te doen. Dat is waar ik energie van krijg. 

“Het is een nieuw type energie ondernemer dat aan het ontstaan”

Nadat ik moeder werd van mijn geweldige Floris-Julius, overleed mijn vader 2 weken erna. Het leven en de dood eng bij elkaar. Ik kwam ik in een wereld terecht waarin ik aan het overleven slaagde. Want doordat ik moeder werd zag ik pas hoe slecht de band met mijn eigen moeder was. Ik moest moeder zijn van Floris en mijn eigen moeder in mezelf aanboren en herinneren. Dat is en was zeer pijnlijk om achter te komen en vooral eigenlijk teveel voor een hormonale vrouw. Gelukkig heb ik mijn fijne en krachtige man naast me staan zodat we ook deze storm samen konden trotseren. Ik merkte hoeveel energie ik kreeg van ondernemen, maar het ook bijna iets weg van een verslaving. Ik begon slecht voor mezelf te zorgen en werd steeds dikker. Ik begon eten in te zetten als strategie om alles rond te krijgen. Ik wilde alles perfect doen. Tot er een keer punt kwam waarin ik erachter kwam dat ik zakelijk door twee vrouwen was bedrogen wat mij diep raakte in mijn ziel. Dit ontbrande een groot vuur in mezelf waardoor ik mijn eigen zuivere eigenwaarde kracht ontdekte en voelde. Met dit nieuwe gevoel kon ik niet anders dan mijn leven om te gooien. Er kwam een GROOT keerpunt in mijn leven en ging alleen nog werken met de mensen die een zuivere intentie en energie hadden, ik herinnerde mijn haarscherpe zuivere business instinct en leerde weer vertrouwen in de grote vrouwelijke kracht in mezelf en in de wereld. Want ik wist wel dat ik krachtig was, maar zo krachtig, ik had geen idee….. Dat mensen bij mij kwamen voor mijn energie… Ik had geen idee.. Ik gaf mensen altijd energie maar wanneer deed ik dit voor mezelf ?

 

Ik ging aan de slag met mijn eetprobleem en er kwamen allemaal bijzondere mensen als vanzelf op mijn pad die mij sleutels gaven op mijn reis naar herstel. Op aanraden van mijn trauma psycholoog schreef ik me in voor een hele speciale 4-jarige opleiding tot therapeut. Ik kocht een stuk grond op Curacao tijdens de lockdown voor ons gezin om ons vakantie huis op te bouwen. Ik geloofde en voelde mijn eigen ENORME vrouwelijke kracht en ik begon mezelf echt serieus te nemen door alleen nog maar private te werken met vrouwelijke ondernemers en vrouwelijke top professionals.

Het her-ontwikkelen en herontdekken van mezelf en mijn binnenwereld op een heel succesvol zakelijke punt in mijn leven is vreemd, maar heeft ook alles te maken met de diepte van het leven waar ik gefasineerd door ben. Ik begeleid nu hele succesvolle vrouwen met een fijne en eerlijke energie die alles schijnen te hebben, maar die zichzelf voorbij lopen zoals ik ook deed en soms nog steeds doe. Het is een nieuw type energie vrouw dat aan het ontstaan is waar nog niet veel mee gewerkt is daar schrijf ik een boek over wat meerdere lagen heeft gekregen.  Als visionair, pionier en analist verwonder en geniet ik van deze intense reis. Daarnaast geef ik enkele keren per jaar lezingen over Natuurlijk Presteren aan de top van de zakenwereld. Want daar is mijn impact mogelijk voor grote verandering. 

Ik sta voor transformatie naar een nieuwe versie van jezelf, want het leven is te kort en te mooi om dat niet te doen.

“Na mijn keerpunt manifesteerde ik drie maanden naar Curacao tijdens Corona, we waren vrij!”

Op 1 augustus 2022 sloeg het noodlot toe en overleed mijn man en vader van onze zoon Floris-Julius, Bart van der Wijk geheel onverwachts in zijn slaap op 39 jarige leeftijd. 

“Het leven is het leven, maar jij hebt het talent om er iets geweldigs van te maken, wat het leven ook naar je toe gooit.

Jij bent de kapitein van jouw leven, en jouw business kan een geweldige zeilboot worden waardoor jij de lifestyle en impact van je dromen kan creeren.”

Nadat mijn man overleed ben ik weer gaan schilderen. Heel fijn om met emoties om te gaan als kunstenaar. Want je hoeft niet te kiezen, you can create it all!

ATLANTIS LIVING

Naast mijn passies hou ik ook ontzettend veel van vastgoed en fijne plekken om te verblijven. Samen met mijn man hadden we de visie om naast ons ondernemerschap ook samen projectontwikkelaar te willen worden van mini vastgoed. Kleine recreatie objecten die we een persoonlijke touche geven zodat het plekken worden waar je kunt zijn, creeren en helen. Inmiddels hebben we al 2 fijne plekken gecreerd in Nederland en komt er ook een plek in Curacao bij. Naast dat we deze plekken zelf graag gebruiken, verhuren we deze ook op Airbnb en elk jaar geven we ook deze plek cadeau aan een gezin dat geen financiele middelen heeft om op vakantie te gaan.