fbpx

Enthousiast. Energiek. Gepassioneerd.

Drie woorden waarmee niet alleen anderen, maar waar ook ik, Merle, mezelf mee zou omschrijven. Mijn enthousiasme is mijn grootste drijfveer in alles wat ik doe: laten zien dat je als multi-passionate ondernemer succesvol én speels kan zijn. Door drie bedrijven te runnen in twintig uur tijd per week kan ik er samen met mijn man Bart fulltime voor onze zoon Floris zijn.

Het belangrijkste dat ik me bij alles wat ik doe afvraag is: krijg ik hier energie van? Als het antwoord nee is, weet ik dat het tijd is om dingen te veranderen. Op die manier kijk ik op een revolutionaire manier naar de manier waarop we onze tijd indelen. Hierbij is niet tijd het belangrijkste uitgangspunt, maar energie. Waar krijg jij energie van?

Het klinkt als een gigantisch cliché – maar het leven is écht te kort om niet te doen waar je blij van wordt. Daarom heb ik mijn bedrijven zo ingericht dat ik kan voorzien in mijn levensonderhoud en ondertussen alle ruimte heb om achter mijn nieuwsgierigheid aan te gaan. Zowel als ondernemer, maar ook als persoon. En dat is precies waarom ik doe wat ik doe: ik ondersteun ondernemers bij het upgraden van hun bedrijf zodat jij het leven kan leven waar je blij van wordt!

ONDERNEMEN? DAT NOOIT!

Ik hoor je denken bij het lezen van mijn introductie: “Die heeft het vast goed voor elkaar, die Merle.” En dat is ook zo. Ik durf te zeggen dat ik het goed voor elkaar heb. Maar dat is absoluut niet altijd zo geweest. Ik heb een heftige burn-out gehad, gevolgd door een depressie vanwege mijn vrouwelijke cyclus en vanuit daar viel ik in een bore-out. Ervaringen die ik op het moment zelf (en nu nog steeds) niet altijd als prettig ervaar, maar waar ik wel mezelf heb gevonden.

Dat is waar ik in geloof: dat het leven met al zijn perfecties en imperfecties ons maakt tot wie we vandaag de dag zijn. Daar kan je twee dingen mee doen: bij de pakken neerzitten of de verantwoordelijkheid over je leven nemen en het speelse element terugbrengen. Op die manier leer je jezelf opnieuw uitvinden en kun je het leven creëren waarvoor jij gemaakt bent. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen een eigen potentie heeft om te vervullen.

Wanneer je je in mijn omgeving begeeft is dat ook precies waar ik me voor zal inzetten: zorgen dat jij je potentie leeft. Geen excuses, maar dromen, durven en vooral doen in mijn buurt. Dat is wat mij op dit punt van mijn leven heeft gebracht en waar ik mijn klanten en community naartoe begeleid. Je hoeft niet per se ondernemer te zijn om ondernemend je leven te leven.

 

Ik zal je zelfs een geheim verklappen: ik had nooit verwacht dat ik ondernemer zou worden. Nadat mijn vader twee keer failliet ging en wij van villa naar rijtjeshuis verhuisden, wist ik het zeker: ondernemen ga ik nevernooit doen. Het negatieve beeld van ondernemerschap heeft mij lang in zijn greep gehouden, totdat ik er in loondienst achterkwam dat ik veertig uur voor een baas werken heel vreemd vond. Ondertussen was ik daar al bezig met het realiseren van nieuwe concepten – waardoor ik me begon af te vragen of ik dat ook zelfstandig zou kunnen.

Het antwoord was ja. Op mijn achtentwintigste begon ik mijn eigen bedrijf. De kennis die ik in praktijk had opgedaan en had meegenomen vanuit mijn opleiding Vastgoed en Makelaardij voegde ik samen in mijn eerste bedrijf Holland Homestay. De ondernemer in mij was vrijgekomen als een vogel die ontsnapt uit een kooi. Dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen. Vanuit Holland Homestay kwamen er meerdere ideeën op mijn pad – zou ik dit ook kunnen uitwerken?

Ik bouwde een team om me heen van trainers, assistenten en experts. 

“JE MOET NIET ALLES WILLEN!”

 

Mijn verveling begon te groeien door het idee dat ik áltijd met Holland Homestay bezig moest zijn. Ik dacht dat ik een hobby nodig had en ging naarstig op zoek naar nieuwe passies die mijn verveling konden dempen. Conclusie: dat werd een compleet andere zoektocht. De mensen in mijn omgeving vertelde ik vol enthousiasme over mijn nieuwe ideeën. Ik was klaar om die ideeën uit te voeren en meerdere bedrijven te hebben. Dat idee riep blijkbaar een hoop emoties op bij mensen.

“Merle. Je moet niet alles willen. Dit gaat een teleurstelling voor je worden. Zorg maar dat je gewoon één ding heel goed doet.” Dat is wat een vriendin ooit tegen mij zei – en zij was niet de enige. Niemand leek mijn enthousiasme voor meerdere passies te begrijpen, totdat ik de term multi-passionate ontdekte. Voor mensen met meerdere passies, concepten, bedrijven, stichtingen of events. Voor mensen die niet één, maar meerdere (professionele) passies hebben.

Die ontdekking veranderde mijn leven compleet.

Opnieuw voelde het alsof ik een vogel was die uit haar kooi mocht vliegen en vrij was. Ik had mezelf bevrijd van alle mentale blokkades die anderen voelden bij het idee dat zij meerdere passies konden hebben. Vanaf dat moment groeide ik van één naar twee en uiteindelijk een derde bedrijf. En wat bevalt me dat goed. Op die manier laat ik niet alleen aan mezelf zien dat je meerdere passies kan hebben – maar kan ik ook andere ondernemers ondersteunen datzelfde te doen. Dat is waar ik energie van krijg.

‘Daarom vraag ik je na het lezen van mijn verhaal nog een keer – waar krijg jij energie van?’

ONDERNEMEN EN LEVEN OP JOUW VOORWAARDEN.

Op Instagram laat ik in stories dagelijks vlogs zien over hoe ik dat dan mogelijk maak: drie bedrijven runnen, moeder en partner zijn. Met mijn slimme life- en businesshacks geef ik je tips en tricks hoe je het leven makkelijker, leuker en plezieriger kan maken. Ik voel een brandende missie om het leven van ondernemers zo in te richten dat je kan leven op jouw voorwaarden. Je voldoen voelen op het moment dat je vrijdag je laptop dichtdoet. Met veel plezier je laptop op maandagochtend openen. Dat is waar ik me voor inzet. Daarom vind je op deze website de toegang tot mijn online programma’s, blogs, producten en diensten die mijn missie ondersteunen.

ONDERNEMERSCOACH

Toen andere ondernemers het succes van mijn meerdere bedrijven zagen, werd mij steeds vaker gevraagd of ik deze ondernemers wilde coachen. Vervolgens groeide dat in twee jaar tijd uit naar mijn huidige coachbusiness, waar ik wekelijks met veel plezier en enthousiasme ondernemers begeleid bij het upgraden van hun business en lifestyle.

 

INTERIEUR STYLIST YACHTS & BOATS

Mijn man Bart is oprichter van het bedrijf Wijk Yacht Creation. Als interieur stylist ben ik verantwoordelijk voor het inrichten en afstylen van deze boten, zodat de boten een levendige inrichting krijgen – voor de optimale beleving van de bezoekers. We doen vanuit Wijk Yacht Creation projecten voor landen over de hele wereld, waaronder miljoenenprojecten uit China.

www.merlemuddeinteriors.com => Gaat worden: Océane by Merle Mudde

HOLLAND HOMESTAY

 

Met Holland Homestay zijn we de verbindende schakel tussen verhuurders en (internationale) studenten die graag in Nederland een kamer willen huren. Ons concept is zo ingericht dat mensen die een kamer in huis over hebben, deze kamer met onze hulp, kunnen verhuren aan (internationale) studenten die graag in deze kamer verblijven tijdens hun tijd in Nederland. Op die manier hebben we een dubbele win-win situatie gecreëerd waarbij verhuurders een extra manier van inkomsten hebben en de lege kamer in hun huis opvullen. Aan de andere kant hebben de studenten een stabiele basis en een manier om de Nederlandse cultuur in vol ornaat te beleven.

Check de website hier:

www.hollandhomestay.com

FOUNDER FEMALE FLOW FOUNDATION

Stress, overspannenheid, burn-outs, angsten en depressies. Vrouwen hebben er aanzienlijk meer last van dan hun mannelijke collega’s. Volgens Engelse psychiater Judith Mohring, heeft dat vooral betrekking tot werk gerelateerde stress. Er is vooral een piek in deze stress te zien in de leeftijdscategorie van 35 en 44 jaar waarbij vrouwen hun werk moeten combineren met kinderen en de zorg voor (bejaarde) ouders. Het gevolg van deze stress is een groeiend ziekteverzuim. De Female Flow Foundation biedt een oplossing voor dit probleem.

www.merlemudde.com/foundation

Enthousiasme in je mailbox!

Upgrade je leven en business met mijn persoonlijke inspiratie, motivatie, energie boosts en lifehacks! Elke maand ontvang jij dé e-mail over waar ik enthousiast over ben! 

Je bent succesvol in geschreven en ontvangt elke 2 weken Business Hacks waar je mee aan de slag kunt!