fbpx

Hello :)

“The question you should be asking isn’t,
“What do I want?” or “What are my goals?” but “What would excite me?”
Timothy Ferris, 4-hour workweek.

Ondernemerschap als succesfactor

In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Ikzelf heb ik deze methode gelijk in praktijk gebracht in mijn manier van ondernemen. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in ‘De startup-methode’ met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.

In zijn tweede boek ‘De startup-methode’ laat Eric Ries zien hoe je de Lean Startupmentaliteit en -technieken kunt toepassen in iedere organisatie – van gevestigde corporates, jonge startups en serieuze scale-ups tot internationale grootmachten en overheden. Technieken die hij al met succes toepaste bij bedrijven als Dropbox, Zappos, Toyota en American Express en bij nonprofitorganisaties en de overheid. ‘De startup-methode’ is een onmisbare roadmap voor elk bedrijf dat inziet dat het wendbaar en vernieuwend moet worden – én dat dat snel moet gebeuren – om te overleven en te slagen.

Toen ik dit tweede boek las werden mijn ogen geopend en zag ik eindelijk de ontbrekende factor in het bedrijfsleven. Dit was de reden waarom ik nooit voor een groot bedrijf ben gaan werken. Na jarenlang diverse projecten te hebben opgericht is het mijn missie om ondernemerschap en leiderschap weer terug te brengen bij de startende ondernemers, start-ups  en bedrijven.

“I believe for the first time in history, entrepreneurship is now a viable career.”

Eric Ries, author Lean Startup