fbpx

5 top boeken voor Multi-Passionate Ondernemers

door mei 22, 2023Ondernemer0 Reacties

Boeken lezen is een hele goede manier om jezelf te ontwikkelen, herkenning te vinden en te leren van anderen. Hoe meer jij leert over het Multi-Passionate zijn, hoe beter jij jezelf leert kennen. Als jij jezelf goed kent weet je precies welke stappen je wilt gaan zetten en hoe je slimmer kunt gaan werken. Dat gaat ervoor zorgen dat jij nog meer verschillende projecten kunt gaan starten, meer impact kan maken en meer gaat genieten van alles wat je doet.

In deze blog staan vijf top boeken speciaal voor jou als je Multi-Passionate bent. Deze boeken helpen om meer focus aan te brengen, van je passies je leven te maken, om volledig te ervaren waarom jij doet wat je doet zodat je dit makkelijk kunt uitleggen en om sneller en efficiënter te werken. Let’s go en vind de boeken die precies passen bij wat jij nu nodig hebt.

 

The Renaissance soul – Margaret Lobenstine
How to make your passions your life
A Creative and Practical Guide

Niet alleen praktische tips maar ook historische feiten helpen je wanneer je dit boek hebt gelezen. Het boek staat boordevol oefeningen die je helpen om meer te leren over jezelf en waarom jij bepaalde keuzes maakt. Door het doen van deze oefeningen kom je sneller naar je doelen en kom je erachter of sommige keuzes die je maakt wel echt je eigen keuzes zijn. Van Time Management tot Zelfkennis dit boek bestaat uit veel verschillende elementen.

Start with Why – Simon Sinek

Met dit boek helpt Simon je om te starten met nadenken Waarom je iets doet. Op deze manier ga je werken vanuit je passie waardoor de manier waarop je iets gaat doen en wat je gaat doen vanzelf gaat.

Als je vanuit ‘Je Waarom’ acties gaat zetten dan zul je zien dat alles wat je doet vol passie is. Op deze manier kijk je makkelijker naar wat je doet en zie je of dit wel past bij waarom je iets wilt bereiken. Dit maakt het makkelijker om met projecten te stoppen of ze anders in te richten. Ook helpt het weten van je ‘waarom’ bij het makkelijker uitleggen van wat je doet.

Verder leert dit boek je om te kijken naar de manier waarop jij je business succesvol kunt maken en leer je hoe je anderen kunt inspireren.

Focus Aan/Uit – Mark Tigchelaar

Volgens Mark Tigchelaar zijn er 4 concentratielekken die je kunt dichten. Dit boek zit boordevol tips, inzichten in hoe je hersens werken en nieuwe manieren van werken. Op deze manier helpt dit boek jou om met meer focus te werken en minder stress te ervaren in je dagelijks leven. Een van de vele tips is: Heb je ook wel eens dat je een saai gesprek hebt of lang telefoongesprek? Maak dan Doodles, kleine tekeningetjes. Door het maken van Doodles verhoog jij je concentratie tijdens het gesprek met 29 procent. Dat en zoveel meer in het boek van Mark.

How to be everything – Emily Wapnick

Wat heb je echt nodig? Wat zijn je waardes, wat vind je echt belangrijk en wat heb je nodig om te groeien? Wat als je een crisis hebt heb je dan een vangnet? Dit boek helpt je om hierover na te denken en staat echt achter jou.

Het boek is geschreven om jou op je weg als Multi-Passionate te helpen. Het geeft je meerdere oplossingen voor de meest voorkomende struikelblokken die Multi-Passionates ervaren.

Dit is echt een boek voor jou als jij nu worstelt met alles wat je leuk vindt en niet weet wat je moet kiezen. Of dat je constant het gevoel hebt dat je dingen doet die net niet zijn wat jij wilt. Maar natuurlijk is het boek ook (zoals de titel zegt) voor jou als je ‘alles’ wilt zijn en wilt weten hoe.

 

Grip – Rick Pastoor

Rick Pastoor geeft leiding aan 30 software ontwikkelaars binnen Blendle, zijn verantwoordelijkheden liggen bij het ontwikkelen van nieuwe plannen, personeel aannemen en strategische keuzes maken. In dit boek deelt hij zijn werkmethode en moedigt hij je niet aan om rustiger aan te doen maar juist om meer te halen uit het leven. Je leert hoe je slimmer en strategischer te werk kunt gaan en niet door een aantal tips maar door echt heel veel slimme manieren. Hij helpt je ook met het implementeren hiervan zodat je daadwerkelijk dit blijft doorvoeren in je werk. Dus, wil jij sneller werken, slimmer werken en meer gedaan krijgen? Lees dan vooral dit boek.