fbpx

Vrouwen van 50 willen niet alleen maar meer zorgen

door apr 4, 2023Concepts0 Reacties

Heb je de vijftig gepasseerd en merk je dat het je steeds meer gaat tegenstaan om te zorgen voor je kinderen of anderen? Geen paniek! Dit is heel normaal en niet iets om je schuldig over te voelen. Je gaat nu namelijk leren om voor jezelf te kiezen. Oude patronen mag je gaan doorbreken. Want er is nog ZOVEEL om te doen!

It’s your turn

Veel vrouwen van rond de vijftig komen op den duur in een transitiefase. Marjolein Dubbers noemt dit: Café Mama gaat sluiten. Aan het einde van een zwangerschap krijgt een baby minder voeding doordat de placenta gaat verkalken: dit is het signaal dat het tijd wordt om geboren te worden: café Mama gaat dicht. Dit proces herhaalt zich bij vrouwen rond hun vijftigste. De zorghormonen oxytocine en oestrogeen nemen af en maken plaats voor meer testosteron: het hormoon van de actie en daadkracht. Het is nu jouw beurt om extra te gaan stralen! En het is het begin van een nieuwe creatie.

Het is oké

Toegeven aan de verandering van hormonen is vaak niet zo makkelijk. Het geeft vaak veel verwarring bij vrouwen. Opeens ga je je storen aan dat je man niet snapt hoe de wasmachine werkt of dat ze nog geen bord opruimen. Waar je jarenlang prima kon omgaan met enkele eigenschappen van je man en kinderen, stoor je je nu mateloos. Je wilt niet meer als enige taak hebben om te zorgen, je wilt ALLES uit het leven halen. Iets waar je je direct ook schuldig over voelt. Toch mag je je echt gaan overgeven en luisteren naar de boodschap van je hormonen.

Opbloeien na je vijftigste

Hoe dubbel het ook voelt, het is belangrijk dat je naar je eigen behoeftes en verlangens gaat luisteren. Dat er balans komt in jouw binnenwereld en je buitenwereld. Als je dit niet doet is de kans groot dat je lichaam signalen gaat uitzenden in de vorm van klachten om je wakker te schudden.

Wat de key is tot opbloeien na je vijftigste? Bereid zijn tot verandering.

Dit is wat ik wil

Ervaar je onrust, snelheid, vluchtige energie en blijf je maar rennen? Dan heeft jouw hoofd je een boodschap te vertellen. Het is belangrijk om te luisteren naar de emotie die eronder ligt en dit te helen. Hoe je dit doet? Door rust te nemen en te voelen wat jouw eigen doelen in het leven zijn. Zonder eigen doelen werk je altijd aan die van anderen.

Na je vijftigste moet je eigenlijk opnieuw jezelf en het leven uitvinden. Deze keer mag je dat doen op basis van wat jezelf wilt en belangrijk vindt. Het is tijd voor jou! Je mag gaan leven vanuit je hart en dit is niet zo makkelijk als dat het klinkt. Je mag hierbij meer gebruik maken van je vrouwelijke energie.

Wij, vrouwen, brengen verandering 

Overal om je heen zie je vrouwen die opstaan en van zich laten horen. Zo beginnen vrouwen eigen bedrijven om de wereld mooier te maken en zijn daar ook succesvol in. En niet alleen succesvol in de zin van geld, maar juist ook dat ze er plezier en zingeving aan beleven. Succesvol en ook die leuke spontane moeder zijn, die bewust oprechte aandacht heeft voor haar kinderen, die gekke moeder die alles eruit wil halen.

Steeds meer vrouwen houden zich bezig met spiritualiteit. Wij zijn de eerste generatie vrouwen die onszelf heel goed kunnen informeren, dankzij internet, coaches en ervaringen kunnen we een grote invloed uitoefenen op onzelf, ons gezin, onze omgeving en de wereld. Dit zodat het mannelijke en het vrouwelijke weer een geheel gaan worden in de wereld. De manier voor vrede op alle levels.