fbpx

Start met Declutter om zo next level te gaan als ondernemer

door mrt 15, 2023Challenge2 reacties

Declutter, ookwel in het Engels: opruimen.

Ik heb me hier het laatste jaar erg in verdiept. Na het boek van de Japanse Marie Kondo was ik helemaal enthousiast!

Al sinds haar jeugd is Marie geobsedeerd over alles wat te maken heeft met opruimen. Als volwassen vrouw was het dan ook geen verassing dat Kondo ‘professional cleaning consultant’ werd. Nu helpt ze haar klanten om hun huis te veranderen in een rustige, inspirerende omgeving. Haar boek is zo’n doorslaand succes gebleken dat zij de hele wereld wordt overgevlogen om workshops te geven en te spreken over, jawel, opruimen!

Kondo wordt ook wel Queen of Organizing of Opruimguru genoemd. 

Omdat ik toen zwanger was ben ik heel het huis gaan ‘Marie Kondo’en’ (is dit een woord?). Soort van nesteldrang 2.0. Omdat ik meer wilde dan alleen het huis ben ik gaan nadenken wat er dan nog meer onder valt als je alles zou opruimen en opnieuw zou organiseren.

Ik maakte borden in Trello met alle onderwerpen die ik maar kon verzinnen. Mijn man moest er ook aan geloven en ook op Instagram heb ik zelfs een Declutter Challenge georganiseerd. “How to organize your entire life with Trello”. Zo zag een van de borden in Trello eruit waaruit ik een maand lang meer dan 150 ondernemers empowerde.

Na een enthousiaste start begonnen de eerste mensen actief met opruimen. Omdat ik zelf alle oefeningen thuis deed en dit deelde online liepen de deelnemers telkens een paar dagen achter. Ik kreeg ook foto’s doorgestuurd van mensen die helemaal los gingen. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe je truien moet vouwen:
Toen gingen we verder met de volgende onderwerpen, deze had ik zelf bedacht omdat ik alles wilde tackelen. Omdat er natuurlijk een baby kwam, en dan moest alles PERFECT:

Sommige deelnemers werden helemaal gek door alle opdrachten. Maar ik mijn nesteldrang ging helemaal los. Want ik stond ervoor dat alle deelnemers kregen wat ik kreeg, namelijk rust en power! Zowel prive als zakelijk.

“En door die rust ging het ondernemen nog beter”!

Ja ik wil meedoen met de Challenge in de toekomst!

3 + 10 =