fbpx

Multi passionate volgens Emilie Wapnick

door jan 13, 2023Concepts0 Reacties

Ken je nog dat vriendenboekje op de basisschool? Het was altijd een hele eer als jij hem mee naar huis mocht nemen om de vragen in te vullen. Ik maakte er altijd een heel kunstwerk van. Een van de vragen die eigenlijk altijd terugkwam, was ‘Wat wil je later worden?’. Zo’n onschuldige vraag, maar je kunt het gevoel krijgen dat je moet kiezen voor die ene baan, die ene passie, dat ene doel.

 

Dit herkende ook Emilie Wapnick en zij schreef uiteindelijk het boek ‘Hoe word je alles?’. Een boek voor mensen die niet voor een enkel levenspad willen en kunnen kiezen. Wie veel interesses, plannen en een lange bucketlist heeft, is daarom nog geen flierefluiter of ongeleid projectiel. Zo’n persoon heet een multi passionate volgens Emilie Wapnick. Iemand met veel interesses en een creatieve drive. En dit boek helpt je om al je passies en talenten in jouw voordeel te benutten. In plaats van het advies om je te specialiseren of om veel ervaring op te doen binnen een specifiek gebied, geeft Emilie Wapnick je een praktisch raamwerk waarmee je je leven en werk kunt opbouwen rondom AL je passies en interesses, ongeacht je leeftijd en je huidige carrière. Je hoeft geen keuzes te maken!

 

Een multi passionate heeft 3 superkrachten volgens Emilie Wapnick.

 

De eerste is de ideeënsynthese.

Je combineert twee of meer gebieden met elkaar en creëert iets nieuws in de doorsnede. Een goed voorbeeld hiervan is de female flow foundation. Zelf heb ik ervaren hoe belangrijke productiviteit is bij het runnen van meerdere bedrijven. Hier heb ik ook een heel systeem voor gemaakt in Trello. Aan de andere kant heb ik ook gemerkt dat mijn bioritme van grote invloed is op hoe ik mijn bedrijven run. En deze twee gebieden heb ik samengebracht. In Trello heb ik een systeem gemaakt waarmee ik mijn bio ritme kan tracken. Hier vertel ik andere vrouwen meer over middels de female flow foundation.

 

De tweede superkracht is snel leren.

Als wij ergens in geïnteresseerd zijn, laten we er geen gras over groeien. We zijn eraan gewend om beginners te zijn. Dit zorgt ervoor dat we minder bang zijn om nieuwe dingen te proberen en om uit onze comfortzone te stappen. Het fijne is ook nog dat je veel vaardigheden kan gebruiken in verschillende disciplines. Alles wat we leren, nemen we mee naar ons volgende doel. Dus we beginnen haast nooit meer vanaf nul.

 

De derde en laatste superkracht is aanpassingsvermogen.

Het vermogen om je om te vormen tot welke rol dan ook in een gegeven situatie. De ene keer ben je coach, de andere keer ben je uitvoerder en de keer daarop ben je manager. Je kan je aanpassen aan wat de klant nodig heeft.

 

Na het lezen van haar boek en het beluisteren van haar talk op youtube kreeg ik heel erg de behoefte om een boek te schrijven speciaal voor multi passionate ondernemers. Fuck Focus gaat over het bouwen van meerdere bedrijven, maar deze ook runnen. Hoe houd je overzicht? Hoe zorg je dat alles blijft draaien? En ik deel niet alleen mijn kijk hierop, maar interview ook andere multi passionates over hoe zij dat doen.

 

We mogen als multi passionate onze passies en talenten omarmen en ik draag graag met mijn boek ‘Fuck Focus’ een steentje bij om dat voor elkaar te krijgen.