fbpx

Het tijdperk van de Multi-Passionate is aangebroken

door feb 27, 2022Mijn bedrijven, Ondernemer0 Reacties

Een zelfstandige fotograaf die online ook nog wat producten verkoopt via zijn shop en daarnaast nog een paar uur per week in loondienst werkt. Een bloemist die een leuk winkeltje heeft in de hoofdstraat, maar er ook voor kiest om een webshop online te starten en interieuradvies te geven. Combinaties die we steeds vaker zien bij starters in 2021. We kunnen het ook wel de geboorte van een nieuw type ondernemer noemen.

Het tijdperk van de multi passionate is aangebroken!

 

Uit cijfers van het KvK blijkt dat er in de eerste 5 maanden van 2021 dit jaar ruim 100.000 starters bij kwamen. Dat het aantal starters groeit, is op zich geen nieuws, maar wel dat het type starter veranderd.
Te zien is dat ondernemers met een fysieke winkel vaak ook internetactiviteiten ontwikkelen en dat meerdere functies en banen worden gecombineerd. We kunnen hier dus spreken van een toename in multi passionates.
Iemand die meerdere passies heeft en dit uitoefent, het nieuwe type ondernemer.

Hoe het komt dat mensen steeds meer de stap durven te zetten tot het runnen van een webshop naast hun anderen werkzaamheden? Je kunt tegenwoordig een webwinkel al in een avondje in de lucht hebben. Er zijn geen diploma’s of vergunningen nodig, alleen een inschrijving bij de KvK. Tegenwoordig zijn er allemaal kant-en-klare formats. Het is heel laagdrempelig, je verkoopt ook makkelijk spullen via sociale media. Een aantrekkelijke keuze dus!

Het verschil met het verleden is dat mensen veel sneller geneigd zijn dingen op te pakken als de kans zich aandient en van alles te combineren. Internet helpt daar natuurlijk bij.
Het tijdperk van de multi passionate is dus écht aangebroken! Het is dus nu je kans om te gaan bedenken welke dingen jij allemaal zou willen doen. F*ck focus en ga voor hetgeen waar jij gelukkig van wordt!

Waar krijg jij allemaal energie van?

 

 

 

Bron:
(1) Hedendaagse starter heeft eigen toko, webwinkel én een baan, nu.nl