fbpx

Multi passionate volgens Marie Forleo

door jul 19, 2021Concepts0 Reacties

“Mijn partner Josh wist al van kleins af aan dat hij een acteur wilde worden, maar voor mij was dit niet zo helder. Ik hield van hiphop, fitness, spiritualiteit, marketing, persoonlijke ontwikkeling en ga zo nog maar even door. Toen ik als twintiger businessboeken las, kreeg ik het advies om te focussen, één ding te kiezen en daar een succes van te maken. Alleen hoe moet je kiezen tussen zoveel dingen die je leuk vindt om te doen.

Jarenlang heb ik in tranen een dagboek bijgehouden, boos op God. Waarom lukte het mij niet om gewoon één ding te kiezen om in mijn leven te doen? En toen kreeg ik een prachtige ingeving. De uitdrukking “multi passionate” verscheen in mijn hoofd.” Aldus Marie Forleo.

multi passionate volgens Marie Forleo

Maar wat is een multi passionate volgens Marie Forleo?

– Je past niet netjes in een conventionele carrièrebox.
– Terwijl sommige mensen moeite hebben om één idee te vinden, heb je ontelbare dingen die je wilt proberen.
– Je hebt een hele lijst van passies, interesses en hobby’s die je opvrolijken.
– Het nastreven van een enkele weg carrière-wijs klinkt verstikkend.

Herkenbaar?

Een grote worsteling waar we als multi-passionele vaak mee te maken hebben, is het vinden van een duidelijk pad om te bewandelen, vooral in het bedrijfsleven.

Als je gepassioneerd bent over zoveel dingen is het lastig om te bepalen welke je wilt nastreven in je carrière of bedrijf, welke ideeën zet je in de wacht en wat wil je dat jou definieert?

Er is geen duidelijk antwoord op al deze vragen. Zoals je misschien al door hebt, doen we het niet goed met one-size-fits-all formules.

Bloeien als een multi passionate ondernemer gaat over het omarmen van je vele passies, het begrijpen van je doelen en het nemen van consistente actie om duidelijkheid te vinden.

Om je in beweging te krijgen, zijn hier vijf tips om te gedijen als een multi-passionate ziel op een onconventioneel pad.

1. Breng passie in alles wat je doet

Velen van ons verspillen jaren van ons leven aan het “vinden” van één passie in het leven.

Dat gaat niet gebeuren.

Passie is niet iets dat je kunt gaan vinden, omdat het niet vanuit buiten jezelf komt. Passie is geen enkelvoudig, extern object dat je kunt ontdekken. Het is het vuur dat binnenin je leeft.

Om een leven te leiden waar je gepassioneerd over bent, moet je jezelf trainen om passie te brengen in alles wat je doet.

En dan bedoelen we echt bij alles.

Als je in de ochtend opstaat, moet je vol passie je bed opmaken. Als je lunch maakt, wees dan gepassioneerd over het maken van je lunch. Als je de afwas doet – ja, wees daar ook gepassioneerd over.

Waarom? Passie is besmettelijk.

Als je gepassioneerd bent over alles wat je doet, zullen mensen het opmerken. Je straalt passie uit, en daar willen mensen bij in de omgeving zijn. Kansen vallen je in de schoot. Onderneem actie op die kansen en je zult ontdekken wat je in deze wereld moet doen.

2. Stop met denken, doe het!

Veel slimme mensen hebben de neiging om dezelfde feit te maken; overdenken. Het resultaat? Jarenlang worstelen met het vinden van hun passie. Jaren waarin ze vastlopen, besluiteloos zijn en zich onzeker voelen. Zonde!

Als je probeert te ontdekken wat je in deze wereld moet doen, onthoud dan: je kunt je passie niet vinden door erover na te denken in je hoofd.

Als je je passie probeert te vinden, stop dan met denken en begin met doen. Vrijwilligerswerk, een baan zoeken, een cursus volgen. Wat je ook moet doen, doe het.

Kies een stap, zelfs een piepkleine, en zet hem. Merk op hoe je je voelt. Ben je energiek of leeggelopen?

Je hoeft niet elke volgende stap te kennen. Blijf gewoon bewegen in de richting waarin je je energiek voelt. Dan weet je vanzelf welke stappen je moet gaan zetten.

3. Weet welke passies de hoofdact zijn en welke de back-updansers zijn

Als je een multi passionate bent, kan het ingewikkeld zijn om een ​​merk te bouwen rond die passies.

De sleutel tot het branden van jezelf is om specifiek te worden. Je hebt het gehoord: niche, niche, niche. Vind één ding dat jouw publiek nodig heeft en doe het beter dan wie dan ook.

Dat lijkt veel op traditioneel succes en loopbaanadvies, nietwaar?

Dit is waarom dat geweldig is voor multi-gepassioneerde ondernemers. Niemand in jouw niche kan brengen wat jij naar de tafel brengt.

Zo heeft Marie Forleo ervoor gekozen om in haar bedrijf business en marketing centraal te stellen. Mensen komen naar de show omdat ze dol zijn op mijn grootste hits over het starten van een bedrijf, online marketing en copywriting.

Maar laten we eerlijk zijn: veel mensen geven een business en marketingshow. Wat doen die mensen niet? Voeg af en toe een hiphopdansles toe om het publiek (letterlijk) scherp te houden.

Multi passioneel zijn is niet je achilleshiel, het is je superkracht.

Terwijl je jouw bedrijf of carrière opbouwt, maak je ruimte om al jouw passies na te jagen en volg je de paden die je het meest verlichten. Op verschillende momenten kunnen verschillende passies in de schijnwerpers komen te staan ​​- laat de rest back-up spelen om jouw unieke merk te vormen.

4. Heb je doelen kristalhelder

Je hebt zoveel ideeën! Zoveel talenten! Zoveel mensen om te dienen! Zoveel paden voor je!

Betekent multi passionate dat je al je passies tegelijk nastreeft? Het kan, maar het hoeft niet.

Je kunt ervoor kiezen om één pad tegelijk te bewandelen, wetende dat je nooit vastzit, of er een paar tegelijk volgen. Hier is het verschil.

Het volgen van een enkele passie en het bouwen van je platform voor één bedrijf betekent nu waarschijnlijk dat je sneller zult groeien en sneller een grotere kans hebt op hogere inkomsten. Maar het zou betekenen dat je andere ideeën opzijzet die een gat in je hart zouden kunnen branden. En misschien raak je verveeld.

Het volgen van meerdere passies om tegelijkertijd twee of meer bedrijven tegelijk op te bouwen, betekent dat je verschillende vaardigheden kunt versterken en meer kunt leren over wat je wel en niet leuk vindt. Aan de andere kant zal je elk bedrijf waarschijnlijk langzamer laten groeien, een tijdje minder geld verdienen en zal het leven een beetje rommeliger en chaotischer zijn.

Om te beslissen welke richting voor jou zinvol is, moet je glashelder zijn over jouw doelen – zowel op korte als op lange termijn.

Zijn snelle groei en omzet op dit moment belangrijk voor je? Of kun je het je veroorloven om langzamer te bouwen? Heeft één idee je hart veroverd? Of is er een passie waar je later op terug kunt komen?

Onthoud: zelfs als je nu besluit alles aan één bedrijf te geven, kun je later altijd een tweede bedrijf starten of gaandeweg veranderen.

5. Het is nooit te laat om een carrière switch te maken

Een paniek veroorzakende zorg voor een multi passionate is de gedachte dat je op een dag wakker zou worden en je realiseert dat het te laat is om iets nieuws te proberen.

Laat me duidelijk zijn: je bent nooit te oud om een carrièreswitch te maken.

Je bent nooit te oud, het is nooit te laat en het is nooit het verkeerde moment om iets te doen waar je van houdt.

Mensen van allerlei leeftijden storten zich in nieuwe carrières en startende bedrijven. Als Marie Forleo het ‘ik ben te oud’-verhaal had geloofd, was zij op haar 24e nooit aan een danscarrière begonnen en zou ze nooit een Nike Elite-atleet zijn geworden.

Een multi passionate volgens Marie Forleo is iemand die meerdere passies heeft en dit ook durft uit te leven. F*ck focus en juist najagen dat wat je allemaal leuk vindt!