fbpx

Interview Multi-Passionate Ondernemer Karlijn L’Ortye

door feb 14, 2021Interview0 Reacties

Vertel iets over jezelf:

Ik ben een ondernemer in hart en nieren vanuit huis meegekregen. Mensen omschrijven mij als enthousiast, energiek, slim, strategisch en pragmatisch. Ik ben getrouwd met Marthijn en moeder van twee prachtige zoons. Ik woon met veel plezier in Harderwijk aan het water. 36 lentes jong ben ik en omdat ik erg jong ben gaan werken mag ik zeggen dat ik 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven heb.

Hoeveel bedrijven heb je?

5 (waarvan 2 eerder opgezet en verkocht)

Op dit moment werk ik onder mijn eigen naam – Karlijn L’Ortye– en wordt ik ingehuurd om als Growth Hacker andere bedrijven te laten groeien, meestal zijn dit scale-ups die een kapitaalinjectie hebben gehad.

Het tweede bedrijf; ‘Integration’ genaamd heb ik met twee compagnons, hierin begeleiden we veranderingsprocessen bij MKB+ bedrijven. Eén van de compagnons is de Nederlandse Richard Brandson, hij een inspirerende Business Dad voor mij!

De derde is de ‘Boardroomroast’ dat doe ik met twee enorme toppers waar ik veel energie van krijg. Hierin ‘roasten’ we CEO’s/board-members. Dit is een exclusieve aangelegenheid en we hebben hier nu al een wachtlijst voor.

Tot slot: ben bezig met een overname van een marketing/ communicatie bureau.

Welke bedrijven had je?

Ik heb het eerste PA bureau van Nederland opgezet in 2005, daarna een trainingsbureau waarmee we marktleider zijn geworden.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?

Ik zie altijd overal kansen, ik ben heel daadkrachtig en denk dan niet lang na en grijp die kans. Ik kom snel in actie en kan goed plannen waardoor ik veel verschillende dingen kan doen. Het ondernemen zat er al vroeg in, mijn ouders hadden achter het huis de caravan staan waar we mee op vakantie gingen. Ik wilde daar een snoepwinkeltje beginnen. Dat mocht met een startkapitaaltje van mijn ouders op 11 jarige leeftijd. Vervolgens leerde ze mij over inkoop, verkoop, marge en uiteindelijk ben ik ook echt failliet gegaan omdat ik zelf te veel van het snoep had gegeten. Waardevolle en vooral ook grappige lessen.

Hoe combineer je alles? En hoe hou je overzicht?

Plannen! Overzicht houden. Genoeg vrije tijd plannen en vakanties boeken. Loskomen van werk blijf ik moeilijk vinden. Helemaal als ik even afstand neem en dan wéér op nieuwe ideeën kom. Gelukkig is mijn man mijn tegenpool en kan hij daarin mij stimuleren om écht los te laten. Ik heb ook twee jonge kinderen, prioriteiten veranderen. Eerst was het alles voor mijn carrière. Inmiddels is mijn huwelijk en kinderen daarboven komen te staan. Dus ik onderneem niet ‘ at any cost’ Dat is niet nodig en word ik en mijn naasten niet gelukkig van.

Als je zo veel als ik doet is Focus heel erg belangrijk. Merle en ik sparren regelmatig, ik geloof echt in business coaching, ik weet heel goed wat ik wel en niet moet doen maar iemand die je ‘accountable’ houdt is goud waard.

Voor overzicht gebruik ik: Trello, Asana, business planner van DailyGreatness en Outlook agenda. En sinds kort een nieuwe liefde: mijn Macbook. Damn wat kan ik genieten van mijn prachtapparaatje’ (13 inch Air). Die maakt mijn werk nog lichter en leuker. Twijfel je over een apparaat? Trakteer jezelf!

Wat is een opmerking die mensen weleens hebben gemaakt over jou en je bedrijven?

‘Waar haal je de energie vandaan’ Ja energie, iets wat ik dacht eindeloos te hebben maar met kids en af en toe een dosis stress toch ook wel op raakt. Daarom die vakanties en breaks. Ik leef er ook echt wel naar toe, hoeveel ik ook van mijn werk houd.

Welk advies zou jij een Multi-Passionate Ondernemer willen geven?

Omring je met mensen die jou positieve energie geven en lach vriendelijk tegen de haters en negatievelingen; het is een compliment wat ze je geven.

Website: http://karlijnlortye.nl
Volg nu ook Karlijn via Facebook & Instagram via de links hieronder:

 

Heb jij nog een vraag aan Karlijn?

12 + 9 =

Inspiratie in je mailbox

Upgrade je leven en business met mijn persoonlijke nspiratie, motivatie, energie boosts en lifehacks!

Je bent succesvol in geschreven en ontvangt elke 2 weken Business Hacks waar je mee aan de slag kunt!