fbpx

Interview Multi-Passionate Ondernemer Floor van de Pavert

door okt 1, 2020Interview4 reacties

Vertel iets over jezelf:

Ik ben 38, heb natuurkunde gestudeerd en woon in Rotterdam. Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer.

Ik heb een passie voor lingerie en dan vooral ook voor goedzittende BHs. Zelf draag ik maat 60H of 60I. Ik zeg altijd: dat klinkt als een kermisattractie, maar in het echt ziet het er echt niet zo groot uit, haha. Ik liep er wel continu tegenaan dat ik in Nederland met deze maat nergens leuk kon shoppen voor lingerie. In de meeste winkels adviseerden ze me een omvang 70, omdat dat het kleinste was wat ze verkochten, maar ik had wel gemerkt dat een omvangsmaat 60 echt veel meer steun gaf. Vooral in de UK waren er nog wel winkels waar ze die maat wel op voorraad hadden. Ik zag dat er in Nederland een gat in de markt was voor een lingeriewinkel waar je goed advies krijgt, waar je ook in de grotere maten veel keuze hebt en waar een setje je geen rib uit je lijf kost.

Hoeveel bedrijven heb je?

Ik heb op dit moment twee bedrijven: SuperBra BV en Motoko BV. Van 2011 tot 2013 was ik ook mede-eigenaar van Single Quantum BV, een high-tech spin-off van de TU Delft. Toen ik daar vertrok heb ik mijn aandelen terug verkocht aan de andere oprichters.

Welke bedrijven heb je?

Ik ben op dit moment 100% eigenaar van SuperBra BV en Motoko BV. Uit Motoko haal ik op dit moment het grootste deel van mijn inkomen, ik betaal mezelf het minimum DGA salaris uit. Vanuit Motoko doe ik twee dagen per week consultancy werk op het gebied van quantumtechnologie. Ik adviseer wetenschappers in dat veld hoe ze samenwerkingen met grote bedrijven kunnen opzetten en hoe ze nationaal en internationaal het beste kunnen lobbyen.
Naar SuperBra gaat het grootste deel van mijn tijd. Bij SuperBra kan je terecht voor lingerie en badmode vanaf cupD t/m cupO (EU maten) en omvang 60 t/m 95. Het is een webshop en een fysieke winkel in Rotterdam. Ik heb de ambitie dat SuperBra een keten wordt en ik hoop volgend jaar mijn tweede vestiging te openen. SuperBra heeft nu 6 medewerkers in dienst: één fulltimer en voor de rest parttimers. Ik sta zelf nog één dag in maand in de winkel, de rest van de tijd ben ik achter de schermen bezig om het bedrijf te laten groeien.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?

Als ondernemer ben je hands on bezig om iets op te bouwen. Dat past echt bij mij. Niet eindeloos vergaderen, maar gewoon gáán. Daarnaast heb ik de ambitie om in de Quote500 te komen en tegelijkertijd ben ik ook heel goed om ‘de tering naar de nering’ te zetten als er (tijdelijjk) minder inkomsten zijn.

Hoe combineer je alles? En hoe hou je overzicht?

Dat is best een uitdaging! Ik probeer mijn werkzaamheden voor de twee bedrijven zo veel mogelijk te clusteren. Op maandag ben ik bijvoorbeeld altijd bij mijn opdrachtgever in Amsterdam voor mijn quantumwerk en ik plan dan ook echt alle afspraken daarvoor zo veel mogelijk op die dag. En dinsdag is mijn dag voor boekhouding en financiën. Maar regelmatig heb ik ook dagen dat alles door elkaar loopt en ik merk wel dat dat niet optimaal is voor mijn stresslevels en mijn productiviteit.

Binnenkort ga ik daarom stoppen met mijn freelance werk. SuperBra kan op dit moment nog niet mijn volledige salaris betalen, dus tot nu toe was het echt nodig dat ik er nog naast freelancede. Alleen de laatste tijd ben ik gaan inzien dat dit een kip-ei verhaal is: door mijn freelancewerk heb nu maar een paar uurtjes per week ‘over’ voor marketing voor de winkel, terwijl ik wel zie dat dat alle marketing omzet oplevert. Vanaf juni spring ik echt in het in het diepe en ik heb er vertrouwen in dat de extra marketing die ik dan zal kunnen doen al snel gaat zorgen dat ik mijn volledige salaris uit SuperBra zal kunnen betalen.

Wat is een opmerking die mensen weleens hebben gemaakt over jou en je bedrijven?

Mensen zeggen heel vaak iets als “Zo dat zijn echt heel verschillende dingen: quantumtechnologie en BHs” Wat natuurlijk ook echt zo is.
Het is grappig als de twee werelden toch op de een of andere manier samenkomen. Zo was ik gister op een bijeenkomst over quantumtechnologie en daar riep iemand die ik niet kende “Jij bent toch Floor van SuperBra? Ik ben klant bij jullie, zo superfijn dat jullie bestaan!”

Welk advies zou jij een Multi-Passionate Ondernemer willen geven?

Als je een groeiambitie hebt, let er dan op dat je voldoende tijd creëert om áán je bedrijf te werken in plaats van ín je bedrijf. Ik vind in de winkel staan en klanten helpen geweldig en het geeft ontzettend veel voldoening, omdat wij écht het leven van vrouwen beter maken doordat ze vaak voor het eerst met een goedzittende BH naar buiten lopen. Maar om echt aan de strategie en het optimaliseren van processen te werken is het nodig dat ik mijn handen voldoende vrij heb. Dat is ook wat ik aan andere ondernemers mee wil geven: hou je ogen open voor taken die je kan uitbesteden aan je team of aan freelancers en zorg dat je bedrijf zoveel mogelijk door kan draaien zónder jouzelf.

Foto credits: Naomi Modde 

Website: www.superbra.nl
Volg nu ook Superbra via Facebook & Instagram via de links hieronder:

Heb jij nog een vraag aan Floor?

10 + 7 =