fbpx

Ben jij een Multi-Passionate Ondernemer?

door dec 12, 2019Mijn bedrijven0 Reacties

Meerdere passies, meerdere concepten, 2de bedrijf, een franchise formule, een stichting naast je bedrijf, evenementen organiseren het kan jou niet gek genoeg!

Jij wilt meer, niet minder. Eén ding, is niet jouw ding. Er is zoveel te ontdekken! Je hebt meerdere interesses, meerdere passies.. Je voelt je on fire! Maar .. zo vaak heb je gehoord dat je moet kiezen voor één ding, één gebied en één focus. Wat moet je doen? Verder lezen! Het is een hele grote kans dat jij een multi-passionate bent. En als dat zo is.. dan gaat er nu een nieuwe wereld voor je open. Yes! I know, jij houdt van nieuwe werelden :).

 

Multi Passionate 

Het is een veelgebruikte online term en geïntroduceerd door Marie Forleo. Een Multi-Passionate. Een multi-passionate is iemand die meerdere passies heeft en dit uitoefent. Het is iemand die meerdere interesses heeft en altijd meer wilt ontdekken. Je vind een multi-passionate waarschijnlijk niet op een kantoor waar alleen maar hetzelfde werk gedaan wordt op een specifiek gebied. Een multi-passionate voelt zich niet fijn als ze steeds hetzelfde moet blijven doen.

 

Jouw gebied

Misschien ken je het wel, je hebt het gevoel dat er iets niet goed is aan je. Je hebt al meerdere keren geprobeerd om net zoals iedereen, een interesse te kiezen. Om je te vormen naar één vakgebied… maar het lukt steeds niet. Want wat is dan jouw gebied?

Als Multi-Passionate kan het lastig zijn om jouw gebied te definiëren, waarschijnlijk wil je dat niet eens. Want jij wilt floreren op allerlei verschillende gebieden. En… goed nieuws! Dat kan! Dat mag! Het is zelfs fantastisch. Jij hoeft niet je gebied af te bakeren.

 

Je bent niet alleen

Er is online veel herkenning op het gebied van deze term. Ben je ook een multi-passionate? Dan ben je hier dus niet alleen in. Veel multi-passionates horen dat ze teveel verschillende dingen doen en dat ze die eens moeten afmaken. Er wordt dan net alsof gedaan dat iemand niet zoveel zou kunnen doen. En dat iemand maar goed kan zijn in één specifiek ding. Maar dat is dus echt niet zo. Er zijn vele andere multi-passionate ondernemers die succesvol zijn op meerdere gebieden.

Er is al zoveel moois uitgevonden door andere multi-passionates. Er zijn zoveel verhalen van mensen die op meerdere gebieden succes hebben. Dus het kan. Echt!

Toen ik erachter kwam dat ik Multi-Passionate was vielen er zoveel puzzelstukjes op z’n plek. De manier waarop ik naar mezelf keek veranderde. Ik dacht eerst dat ik van alles aan mijzelf moest veranderen, dat ik moest forceren om te shinen op een bepaald gebied. Dat veranderde compleet. Ik leerde dat ik wel meerdere passies mocht hebben en dat ik dit ook daadwerkelijk kon uitvoeren. Ik kwam erachter dat ik juist iets fantastisch aan het doen was!

 

Maar…

Struggles. Iedereen heeft struggles en een multi-passionate ook. Wat er vaak gebeurt als een multi-passionate om hulp vraagt bij nieuwe projecten is dat ze reacties krijgen als: ik zou gewoon eens gaan focussen.. Of beter doe je dit gewoon niet. Waardoor de multi-passionate alsnog vastloopt en het gevoel heeft dat het inderdaad niet kan. Maar het kan dus wel. Wat je nodig hebt zijn tools om slimmer te werken.

En nu?

Als jij denkt: “JA! Dit ben ik!”, laten we dan verder gaan met een aantal tips.

 

1. Verdiep je in de wereld van Multi-Passionates

Er is veel te vinden over Multi-Passionates en ik deel hier ook nog veel meer over. Hoe meer je hierover leert, des te beter jij er mee om kan gaan en nog makkelijker al je passies kan uitvoeren.

2. Accepteer dat jij bent zoals je bent.

 Als jij accepteert hoe je bent kun jij deze identiteit aannemen, dan ga je anders kijken naar jezelf en dan voel jij je veel fijner. Verder ga je dan veel meer mogelijkheden zien en zit jij, jezelf nooit meer in de weg. Je hoeft je niet meer te verzetten tegen al je wensen, je dromen en nieuwe dingen die je wilt proberen. Zeg ja tegen jezelf. Want dat verdien je.

 

3. Focus.

Dit betekent niet dat je maar één ding mag doen. Maar zorg dat je precies weet wat je moet doen en leg op dat moment je focus daarop. Voorkom dus onnodige afleiding, zodat je echt alles wat je wilt doen, ook daadwerkelijk kan doen.

4. Plannen. 

Gebruik een handige tool waarin jij al je planning hebt. Ik gebruik zelf Trello en heb hier ook een heel mooi GRATIS bord voor je gemaakt en meer.

 

5. Ontspan. 

Relax. Take it easy. Jij kan dit. Jij vindt dit leuk en jij mag alles doen wat je wilt.

 

6. Je hoeft niet van alles een bedrijf te maken. 

Soms heb je gewoon een passie en die kun je ook gratis uitvoeren. Je mag ook hobby’s hebben, niet alles hoeft een business te worden. Probeer eerst wat dingen uit voordat je er een enorme business van gaat maken.

 

7. Besef al je sterke punten. 

Je sterke punten

Jij verdient het om te weten wat de voordelen zijn van hoe jij bent. Waarschijnlijk heb je vaak genoeg gehoord wat er niet goed was. En dat was nergens voor nodig. Tijd om de rollen om te draaien en dat je gaat kijken naar je sterke punten. Ga er vooral zelf verder mee, ik geef je alvast een voorzetje. Let’s go!

 

1. Je kan je makkelijk aanpassen

Doordat jij het leuk vind om nieuwe gebieden te ontdekken vind je het ook niet erg als er opeens veranderingen zijn. De meeste mensen vinden verandering niet leuk, maar jij wel! Bonuspunten voor jou.

2. Wat als

Misschien heb je wel eens gehoord van robotisering. Steeds meer beroepen kunnen gedaan worden door Robots. Wat als je maar één ding zou kunnen en dat, dat weg zou vallen? Dat overkomt jou niet. Jij hebt namelijk niet een speciaal vakgebied. Jij leert zo weer iets nieuws.

 

3. Lekker uniek

Jij bedenkt lekker nieuwe dingen. Je hoeft niet af te kijken bij iemand maar bedenkt het zelf wel. Jij bent creatief. Jij zorgt ervoor dat de wereld uniek blijft. Moet je voorstellen dat de natuur bestond uit één soort boom en één soort bloem. Dat zou toch saai zijn? Jij bent one of a kind en maakt de wereld lekker divers.

4. Verveling?

Nope. Dat ken jij niet. Weet je hoeveel mensen zich vervelen? Dat bestaat niet in jouw boekje. Dat is toch heerlijk. Jij weet altijd wel iets leuks om te doen.

Ik hoop dat je weet, merkt en nu inziet dat Multi-Passionate zijn fantastisch is.