Yoga over ondernemers

Als ondernemer, zelfstandige, manager of CEO werk je vaak ontzettend hard. Je maakt lange dagen en moet elke dag vele beslissingen maken.

Je brein draait overuren en je lichaam kan het fysiek maar net bijbenen (of niet). Wanneer je in een belangrijke positie zit, hard werkt en er veel van je gevraagd wordt, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je geen burn-out krijgt en optimaal kunt blijven presteren.

Onzin zeg je?

Laat me een aantal voorbeelden noemen van top ondernemers en CEO’s die zich stuk voor stuk realiseerden dat ze hun lichaam en geest in balans moesten houden om op een topniveau te kunnen creëren.

Steve Jobs – Voormalig CEO van Apple

Steve Jobs, oprichter en CEO van het meest succesvolle bedrijf ooit (Apple), had een grote interesse in Yoga, mediatie en spiritualiteit.

Niet alleen omdat het hielp tegen stress. Hij realiseerde zich dat succes van binnenuit komt. Meditatie en zijn Yoga practice hielpen hem om beter te luisteren naar zijn intuïtie.

Elk jaar las Steve Jobs het boek ‘Autobiography of a Yogi‘ van Yogananda opnieuw.

Tony Robbins

Ook self-help guru Tony Robbins heeft elementen uit de oude Yoga traditie opgenomen in zijn persoonlijke ochtend routine en in zijn programma’s.

Tony Robbins helpt tienduizenden mensen per jaar met angsten los te laten en innerlijke kracht te vinden.

Zo doet hij andere de ademhalingstechniek Kapalbhati en is dankbaarheid uiten een vast onderdeel van zijn meditatie.

Oprah Winfrey

‘Seeking the fullest expression of self.’

Oprah’s levensverhaal in 6 woorden zoals ze zelf omschrijft.

Een meditatie sessie van 20 minuten is een van de vaste onderdelen van de ochtendroutine van Oprah Winfrey. Ondanks alle drukte en chaos in haar bijzondere leven, helpt meditatie haar om een moment van stilte te vinden. En vanuit die stilte, kan je beste werk en je beste leven voortvloeien volgens Oprah.

Naast deze drie topondernemers zijn er duizenden, misschien wel miljoenen ondernemers, zelfstandigen, managers en CEO’s die Yoga en meditatie gebruiken om balans te vinden en te dealen met stress. Maar ook het vergroten van focus, intuïtie en creativiteit zijn belangrijke voordelen.

Deze maand start ik elke dag mijn dag met yoga! Ben benieuwd hoe dat gaat zijn! Einde van de maand maak ik een filmpje over mijn bevindingen!

2 Replies to “April: 30 days of Yoga Challenge!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu mijn mini Training over Trello

Als jij je email adres achterlaat ontvang je 2 video’s met hoe Trello werkt en inzicht in al mijn privé borden.

Ja leuk dat je mijn mini training gaat doen